Setup Menus in Admin Panel

Fritextsökning

Lär dig fler tekniker för att söka i Outlook.

2. Fritextsökning

Om du misslyckas med Sortera och Skriv metoden kan mejlen varit från en annan avsändare, du skickade meddelandet till flera personer och inte minns vem stod först på raden eller inte minns namnet/ämnet eller vilka personen var med i Kopia [Cc] fältet i e-postmeddelandet och så vidare.

Sortera och Skriv metoden är effektiv för meddelande du läst eller skickat nyligen.

Då får du ta till nästa metod – Fritextsökning.

Börja fritextsöka

Börja med att markera din Inkorgen [Inbox], i Navigeringsfönstret [Folder Pane] till vänster, som sökningen ska utgå från och klicka sedan i sökrutan (ovanför din lista med meddelanden) (Ctrl+E).

  • Skriv in ett eller flera sökord i sökrutan med mellanslag i mellan.

Först visas förslag på liknande sökningar.

  • Är du inte intresserad av förslagen som Outlook visar så tryck på tangenten Enter för att se listan med sökresultatet.

Alla meddelanden där orden finns visas, oavsett om de står på ämnesraden eller i meddelande texten och Outlook kan även visa om orden finns inne i bilagor.

En bild som visar valv, silhuett Automatiskt genererad beskrivningTips! 

Ju fler sökord, ju mer exakt blir ditt sökresultat.

Sökvarianter

Mellanslag Skriv flera ord med mellanslag i mellan. Varje ord behöver ingå någonstans i meddelandet men orden behöver inte så bredvid varandra. I adressfälten, ämnesraden, meddelandetexten och till och med namnen på bifogade filer. En del företag har aktiverat sökning på texten inne i bilagor.
– (minus) Skriver du ett minustecken framför ett ord får det ordet inte ingå i texten.
”citat” Skriver du ord ”inom citattecken” måste orden så i exakt den ordningsföljden.
OR (eller) Använd OR på engelska och i versaler för att söka på vecka OR veckor när du är osäker vilket ord som används i meddelandena.

Hur många sökord använder du när du söker på google.com? Mer än ett ord? Försök att alltid söka på minst två ord. Du får mycket bättre sökträffar både på Google och i Outlook.

En bild som visar valv, silhuett Automatiskt genererad beskrivningTips!

Tänk på att det även går att söka i kalendern. Växla till kalendern med kortkommandot Ctrl+2. Gå till sökrutan med Ctrl+E. Skriv in det du letar efter. Växla tillbaka till e‑posten med Ctrl+1.

Sökalternativ

En bild som visar text Automatiskt genererad beskrivning

När du står i Inkorgen [Inbox] och börjar söka via sökfältet, så söker programmet som standard i alla mapparna, förutom i papperskorgen. I Outlooks inställningar går det att välja var Outlook ska söka som standard.

  • Välj Arkiv [File], Alternativ [Options] och sedan Sök [Search].
  • Välj hur du vill att Outlook ska söka som standard.

En bild som visar valv, silhuett Automatiskt genererad beskrivningTips!

Kortkommandot för att gå till sökrutan är Ctrl+E.

Setup Menus in Admin Panel